ParchetParchetul laminat este un parchet “artificial”. Este net mai ieftin decât parchetul masiv clasic, însă principalul său avantaj (pe lângă preţ) este montarea relativ uşoară (o cameră de dimensiuni medii este acoperită în 3-4 ore), şi o întreţinere la fel de uşoară (nu necesită raşchetare periodică, lăcuire, etc). Se găseşte în numeroase decoruri, imitând toate tipurile de lemn, putând exista în plus şi numeroase alte variante (cum ar fi decor de lemn pe diverse culori etc).

Depozitele Casa TA comercializează parchet laminat marca Kronotex, Egger şi KronoFlooring. Preţurile variază în funcţie de grosime (6, 8, 10, 12 mm) şi clasa de trafic ( 31 sau 32).

Pentru mai multe detalii privind preţuri, ante-calculaţii şi livrări consultaţi rubrica « Contact » – Relatii cu clientii

Parchetul laminat este format dintr-un strat de suprafaţă composit de melamină decorativă, un strat suport de HDF/MDF (Fibră Lemnoasă de Densitate Înaltă/Densitate Medie) la care este ataşat stratul superior, şi stratul inferior de melamină pentru echilibrare şi stabilizare.

Stratul superior de melamină al stratului de suprafaţă este cel care oferă rezistenţă la trafic. De obicei stratul de melamină este tratat cu oxid de aluminiu pentru a da strălucire parchetului. Sub stratul de melamină se află un strat decorativ care determină modelul parchetului. Stratul suport este fabricat din fibră lemnoasă de densitate înaltă şi densitate medie (HDF/MDF). Stratul de stabilizare inferior este format dintr-un strat de melamină.

Parchetul laminat este clasific astfel:

-          clasa 23 = pt. zone casnice cu trafic intens

-          clasa 31= pt. zone comerciale cu trafic moderat

-          clasa 32 = pt. zone comerciale cu trafic intens

Parchet Casa TA

Alegerea ca tip de pardoseală a parchetului pentru locuinţe sau spaţii de birouri este o opţiune care are ca motivaţie principală pe de o parte factori de natură tehnică, iar pe de altă parte factori subiectivi.
Există totuşi unele reguli de care este bine să ţinem cont:
• suportul pe care se montează parchetul trebuie să fie adecvat acestuia, adică este nevoie de o perioadă de timp până ce umiditatea reziduală a şapei se evaporă şi poate varia în funcţie de anotimp, condiţiile climparchetatice, ventilaţia încăperii etc.
• efectuarea unei evaluări a încăperii pentru a verifica dacă umiditatea suprafeţei de montaj este cea justă (operaţia se face cu higrometrul) şi mai ales dacă are consistenţa necesară. Şapa trebuie să fie compactă, astfel încât să suporte tracţiunile parchetului şi să permită o lipire adecvată.
• suprafaţa de montaj trebuie să fie perfect plană, curată şi nivelată, să aibă o rugozitate suficientă pentru aderenţa adezivului. Pentru a elimina defectele de nivel, se folosesc produse adecvate, aşa-zisele autonivelante. Este important să se verifice totdeauna omogenitatea şi coeziunea între suprafaţa de lucru şi suport. Partea care eventual nu este perfect aderentă va trebui îndepartată şi refacută.

PENTRU INSTALARE – plasaţi parchetul în pachete nedesfăcute pentru cel puţin 48 ore în camera în care va fi instalat. Camera va trebui să aibă temperatura (între 18 şi 25 grade C). Aşezaţi cutiile în poziţie orizontală. Fluctuaţiile de temperatură şi umiditate pot cauza variaţii dimensionale ale materialului. Podeaua existentă (şapa) nu trebuie să prezinte o dMontaj parchetenivelare mai mare de 1,5 mm/m. Planşeul de beton trebuie să fie curat şi uscat în întregime. Dacă camera este mai mare de 81 mp trebuie instalat în mijlocul camerei un profil de trecere pentru a atenua dilatările.

Comments are closed.

Piatra naturala

Depozitele Casa TA comercializeaza piatra naturala din granit, andesit si calcar, forme regulate si neregulate. Oferta promotionala :
PIATRA NATURALA „TOPOLOG [...]

Cărămidă Durotherm

Cărămidă Durotherm
-29 x 24 x 24 = 1,16 mc/ palet = 64 buc/palet =55buc/mc zidărie

Mai multe detalii  în secţiunea “Materiale pentru [...]

Tigla metalica Wetterbest

Tigla metalica Wetterbest, din otel german de cea mai inalta calitate, are acum o reducere de 10%, garantie extinsa si [...]

Cărămidă pentru coş

 
Caramida pentru cos Kebe 25×25×33, diametru interior Ø 18
Caramida pentru cos Kebe 32×32×25, diametru interior Ø 25
Mai [...]

TAG CLOUD